0

Kunsten å finne de riktige høyttalerne

Noen ønsker stille bakgrunnsmusikk under gjestemiddagen eller som stemningsskaper i lesehjørnet, mens andre vil ha solide høyttalere som flytter rockekonserten rett inn i stuen.

Når man skal velge de riktige høyttalerne er det flere elementer som skal tas i betraktning. Det er blant annet viktig å overveie høyttalernes plassering i hjemmet, hvordan lyden skal oppleves, samt høyttalernes størrelse og i hvilken prisklasse de skal være.

Kraftfullt høyttaleranlegg

Plasseringen av dine nyinnkjøpte høyttalere er utrolig viktig. Først og fremst, skal høyttalerne passe til rommets størrelse og omfang, hvor høyttalernes plassering skal være der i rommet hvor de akustiske forholdene påvirker lydens bølger best. Som en tommelfingerregel, kan man si at mindre høyttalere er best i små rom og store høyttalere er best i store rom.

Lydopplevelsen er likeledes en av de viktigste faktorene. Høye toner og skarpe lyder er nemlig retningsbestemte og sendes ikke jevnt ut i rommet, som for eksempel de dype basstoner blir. Diskanten sendes direkte ut foran høyttaleren, og det er derfor superviktig å plassere høyttalerne slik at tonene faktisk treffer lytterens ører.

For små høyttalere gjelder det at de bør bli plassert i ørehøyde, eller hvert fall vinkles fra sin posisjon slik at lyden enten kastes opp eller ned til lytteren. Hvis høyttalerne i stedet er store og for eksempel bygget til å stå på gulvet, vil det være en god sjanse for at diskanten allerede er tilpasset denne posisjonen fra produsentenes side.

Billige høyttalere på Danmusikk.no

Anskaffelsen av dyre høyttalere er kanskje lommerusk for noen, mens for andre er det ofte en dyr investering som skal kunne holde i mange år fremover. På Danmusikk.no kan du finne utallige kvalitetshøyttalere i flere forskjellige prisklasser, høyttalerstativer og mye mer til enhver smak og stil.

admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *